29288
Book
In basket
Bez wątpienia każdy z nas przynajmniej raz w życiu zanucił słynne "Góralu, czy ci nie żal". Zapewne niejeden z tęsknotą wspomina ostatnie wakacje spędzone pod Giewontem, a wielu na myśl o fizołach, oscypkach smażonych z żurawinami czy nader popularnej ostatnio kwaśnicy z rozmarzeniem przełyka ślinę. I po co tak się "męczyć", skoro można postarać się o odrobinę góralszczyzny na co dzień we własnym domu! Wystarczy nieco chęci oraz ta książka - poświęcona właśnie sztuce kulinarnej mieszkańców Podhala. Barbara Jakimowicz-Klein zawarła w niej moc wyśmienitych przepisów zarówno na codzienne, tradycyjne potrawy górali, jak i dania "pańskie" - bardziej współczesne, urozmaicone "miejskimi nowinkami". Okrasiła to - jak na dobrą gaździnę przystało - nader ciekawym wstępem o góralskich zwyczajach kulinarnych, roli ziół i przypraw. Bez względu więc na to, czy jesteś prawdziwym góralem, czy zwykłym ceprem, jeśli chcesz poczuć w ustach halny, sięgnij po KUCHNIĘ GÓRALSKĄ!
Availability:
Wypożyczalnia Zawoja
There are copies available to loan: sygn. Poradniki (1 egz.)
Notes:
Funding information note
Wydatek współfinansowany z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Współpracy Transgranicznej INTERREG V-A polska- Słowacja 2014-2020 oraz budżetu państwa i środków własnych
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again