29083
Książka
W koszyku
Atlas dzikich roślin jadalnych : 150 polskich gatunków / autor Monika Fijołek. - Wydanie I. - Warszawa : Wydawnictwo SBM, 2022. - 191 [1]stron : ilustracje kolorowe ; 25 cm.
Dzikie rośliny w kuchni? Tak, bo to niezwykle tanie i smaczne rozwiązanie, a nade wszystko zdrowy sposób na codzienne posiłki. Babka, brzoza, ruta, skrzyp i szczaw to dostępne na wyciągnięcie ręki dziko rosnące rośliny zawierające niezwykłe bogactwo cennych składników pokarmowych. Prezentowany atlas zawiera wiele przydatnych informacji na temat występowania poszczególnych gatunków i sposobów ich wykorzystania w kuchni wraz z konkretnymi przepisami.
Status dostępności:
Wypożyczalnia Zawoja
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. Natura (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca finansowania
Wydatek współfinansowany z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Współpracy Transgranicznej INTERREG V-A polska- Słowacja 2014-2020 oraz budżetu państwa i środków własnych
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej